WATCHES

【父親節禮物推介】用誠意打動「口硬心軟」的父親大人

今個星期日就係父親節!有沒有人認同父親節是一個很容易被忽略的節日?大部份的爸爸都會說:「唔洗同我慶祝啦~」一副毫不重視的樣子,但當你同佢慶祝個時,佢又笑到「見牙唔見眼」。送禮物同樣,口講:「唔好蹝錢~」但當你送咗俾佢,佢用到爛晒都唔肯扔。今個父親節一於想誠意打動外表冰冷的父親/老公大人!

Links of London

手錶對男士意義非凡,是不可或缺的必需品。Links of London 下圖這兩對手錶成熟穩重得來,不會有很重的「時代感」,適合有條理的事業型男士配戴。

Greenwich Watches (2)
左: Greenwich GMT 系列啡色皮錶帶男士腕錶, HK$5,600
右: Greenwich GMT 系列精鋼黑色錶盤配黑色皮錶帶男士腕錶, HK$4,900

除了手銀,以下配飾也是小而得體的禮物!
Mens Silver Accessories (2)

左上: 鍍銀領骨, HK$690
中上: Timeless 純銀領帶, HK$1,850
左下: Narrative純銀圓形袖口鈕, HK$1,650
中下: 黑色圓珠筆, HK$800
右下: 玫瑰金色圓珠筆, HK$800

TUMI
日理萬機的父親甚能沒有一個多功能袋?Harrison 以下的男士斜揹袋、背囊和公事包都非常實用,總有一款能滿足爸爸所需。
TUMI Arrivé Collection Lifestyle shot

左:Harrison Forest 多功能斜揹袋 ($3,990)
中:Harrison 黑色 Clifford 尼龍背囊($3,590)
右:Harrison 黑色尼龍 Danner 單肩公事包 ($4,190)

想平日輕鬆一點、或去旅行使用,可選擇以下的英泥色背囊。
TUMI Harrison Bates Leather Backpack in Cement_HK$5,490

限量版英泥色的Bates皮革背囊(港幣5,490元)

Kiehl’s
男士一向不太重視自己肌膚,這時候要展示出對爸爸的體貼,為他提供護膚套裝吧!

FathersDay18_12x17.indd
Kiehl’s 男士全效護膚套裝 HK$415 (原價:HK$495)
1. 男士全效潔面啫喱 (250ml)
2. 男士全效保濕乳 (75ml)
3. 男士全效爽膚水 (40ml)
4. 男士超爽防曬乳液SPF50 PA+++ (5ml)

Sheryl Lo