NEWS

# 一週時尚 別錯過的 潮流 特集

Follow  TheTrend.HK : @facebook | @instagram

1. Kiehl’s Ultra Adventure 挑戰無極限 丁子高、何超蓮、少爺占、Donald大玩護膚品牌真人Show

真人騷唔再局限在綜藝節目,一向突破的 Kiehl's 就將真人騷熱帶到美容界,邀請丁子高、何超蓮、少爺占、Donald 飛去紐西蘭皇后鎮,挑戰多項智慧及體能的海陸空極限考驗,第一集已經要四圍狂奔(為免劇透大家都係自己睇啦!),仲預告要爬冰山,真正上山下海玩到盡!今次大挑戰,除了宣傳限量版特效保濕乳霜 (Ultra Facial Cream Limited Edition)帶幾好用同高度滋潤之外,亦是為何超蓮創辦的Smile with us HK籌款,為基層家庭有特殊學習需要的學童提供支援,傳遞「發放微笑正能量」的主題!

小編睇完真係幾過癮,期待下集!

2. GU X Hello Kitty 1月8日上架!

早前 ASOS X Hello Kitty 潮服搶唔到唔緊要,因為 GU 已經宣佈同 Hello Kitty 的聯乘系列將在 1 月 8 日登場!今次會用返 1970年代的初代 Hello Kitty 圖案,夠哂經典。系列除了衛衣,還有睡衣和居家服,引你買齊一套著足全日!

Cha kv (5)

unnamed

 

3. TieTheKnots.hk 公佈 2018 的15大婚嫁流行趨勢

踏入2018年,婚嫁網站 TieTheKnots.hk 在1月逢星期一至四,發佈 2018年 15大婚嫁流行趨勢指標,當中包括婚紗造型、婚戒、婚禮攝影、場地佈置、婚禮場地、海外婚禮、蜜月推介等範疇,計劃結婚的準新人記得留意!

Cha kv (5) >> 【15 Top Trends-婚紗】 2018 流行預測:簡約美!

Cha kv (5) >> 【15 Top Trends - 姊妹裙】 2018 流行預測:和而不同!

COMP-3 >> 【15 Top Trends- 場地 】 2018 婚禮 流行預測:型格工業風 !

更多Top Trends 將陸續公佈!

 

Charly Lam