GOURMET

# 一週時尚 別錯過的 潮流特集

1. Dior Rose des vents Pop-up Store

Dior Rose des vents 羅盤玫瑰系列,以指引路向的羅盤為創作靈感,提醒我們,代入航海家的探索精神,勇於尋覓。日前小編來到太古廣場,參觀 Dior Rose des vents Pop-up Store。限定店內,首度展示紅色 Rose des vents 系列手鏈、頸鏈及耳環,飾品將在亞洲區率先發售,對裝耳環更是香港限定!

Untitled collage

2. Small Potatoes 神社祈福

邁向新一年,希望我呢啲公司的 small potatoes「扮工好梳符」+「腦細冇你符」,如果你同小編一樣有呢個小小嘅願望,咁就記得要去 Small Potatoes 神社參拜宅卡 B Potta大神喇!搖完鈴之後,如果想帶埋「扮工好梳符」或「腦細冇你符」鬼馬御守返屋企,只要買優先發售的期間限定卡樂B宅卡B十周年新春版混合三杯裝($31.9),包括一杯原味及兩杯紫菜味薯條,就會隨機送你一款,如果買滿 $120,更會送埋一塊限量宅卡B繪馬一塊,俾你寫上幸福心願,掛喺神社祈福架上。

calbee

 

Okashi Galleria x Calbee+
地址:香港灣仔皇后大道東200號利東街地下G14-15號 (合和中心對面)
日期:即日至2月18日
時間:12:00nn – 8:00pm

3. Furla 2018年春夏系列發佈會

Furla 春夏系列從威尼斯尋找靈感,將漫遊水都的大街小巷、廣場及藝術建築的所見所聞,化作動物、水果、花卉及普普藝術元素,注入手袋設計裡。

Furla

 

Charly Lam