NEWS

#一週時尚 別錯過的潮流特集

Follow TheTrend.HK: @facebook @instagram

1. 法國DECATHLON登陸香港 旗艦店率先睇!

法國知名運動用品店 Decathlon 出名「品質好、超抵價」!一個背囊都只係$19 咋,波Boot、藍球鞋 under $300,小編搶先驗貨,真係靚料!

更多 >> 法國DECATHLON旗艦店直擊!

 

2. LIPS CAFÉ @T廣場美妝世界

為慶祝銅鑼灣 T 廣場美妝世界 5 周年,特別邀請了 HABITŪ 為 T 廣場創作了多款雪條、蛋糕圈、唇形彩雲曲奇及 4 款特飲,專登用今季最熱門的唇膏顏色做靈感,再加上花瓣、咀唇、棉花糖等 Toppings 裝飾,夢幻又誘人!

更多 >> 卡路里爆了也要吃!三家熱爆冬甩 雪條 冷飲 奇蹟之班戟

 

lip cafe

 

3. 本地金工手作品牌 Atelier Hon'ne 首個系列誕生

手作飾物,就算是冷冰冰的金屬,戴在身上仍然有著暖心的溫度。Atelier Hon'ne 創辦人 Savia Chan,身兼設計師和金工匠人,在金工高溫的工場裡,揮灑汗水與力氣,一手一腳打造成 Raw 感十足的 When Sparks Ignite 金銀手作飾品系列,小編將與 Savia 一期一會,深入訪問,想知更多記得緊貼 TheTrend.hk.

Atelier Hon’ne

 

Charly Lam